Majoba in Appingedam | Papieren corso

Appingedam is altijd één van onze leukste optredens.
Dat komt ook omdat we dan een hele dag met elkaar op pad zijn en we lekker de tijd hebben met elkaar.
Een lange dag is het wel. Al vroeg in de benen zodat we tijd hebben om haar en make-up te doen om vervolgens naar het hoge noorden te vertrekken. Parkeren we daar bij een lokale supermarkt. Eén keer per jaar staat daar een file voor het klantentoilet. Zo fijn dat we daar nog steeds welkom zijn.
In Appingedam hebben ze Damsterdag met de papieren optocht. Alle deelnemers aan de optocht hebben alles gemaakt en versierd met papier. De optocht wordt s’ middags en ‘s avonds gehouden.
Er zaten dit jaar weer fantastisch mooie creaties bij.
In het oude centrum van Appingedam staat bij de kerk de burgemeester alle deelnemers te bewonderen en verteld de ladyspeaker aan het vele publiek wie er voorbij komt. Een mooie manier om publiek nog meer bij een optocht te betrekken.
Het publiek staat op dit deel van de route dan ook rijen dik langs de kant. Altijd fijn om voor veel publiek onze shows te laten zien. Op de rest van de route staat ook altijd nog genoeg publiek. Al na de eerste meters s’ middags liepen de straaltjes zweet al bij velen van ons langs het gezicht of over de rug.
De straten in het oude deel van Appingedam zijn smal. Het is dan altijd wat lastiger om lekker met de baton te draaien en met de vlag te zwaaien. Je wilt liever niet het publiek raken al voorkom je dat soms niet.
Tijdens de middagoptocht gaat de route over 2 bruggen met een flinke helling. Voor de majorettes is dat flink doorstappen naar boven. Voor Tonnie, onze bakfiets man, flink trappen. Naar beneden gaat het als je niet uitkijkt met een flinke gang. Tonnie moet hier goed opletten omdat de majorettes tijdens de show wel eens stilstaan of een stap naar achteren zetten. Veel remmen dus om niet met de bakfiets tussen de groep te belanden.
En toen knapte de remkabel tijdens één van de afdalingen. Dat werd snel handelen voor Tonnie en alternatief remmen. Met de voeten dus!
Tussen het middag en avond optreden zit nog wat tijd. Tijd waarin we even lekker zitten met elkaar, samen gaan eten bij de plaatselijke brasserie en nu ook om te kijken of de bakfiets gerepareerd kon worden. Het werd een alternatieve rem die helaas in de praktijk wat te wensen over liet. Over naar het ouderwetse voetenwerk maar weer. Hoe zouden de schoenen eruit zien na een paar keer als remschijven gefunctioneerd te hebben?
Genoten hebben we weer met elkaar in Appingedam. Zoals één van de leden na afloop zei: “dit blijft toch één van mijn leukste optredens”.
Meld je aan voor een gratis proeftraining!