Over Majoba

Majorettevereniging Majoba uit Schoonebeek verzorgt straatoptredens, omlijsting bij evenementen en pakt uit tijdens carnavalsoptochten. We doen mee aan landelijke wedstrijden, maar ook de recreant en kleuter is bij ons welkom om actief met de baton en muziek in de weer te zijn.

Majoba heeft een nieuwe invulling gegeven aan het marcheren op straat. Wij presenteren ons met een non stop show op eigentijdse muziek die wij kunnen aanpassen aan het thema van het evenement of optreden. Uniek in Nederland is dat wij geen muziekkorps hebben maar dat onze muziek uit onze stoere bakfiets komt.  Wilt u ons komen zien…. Dat kan.

Bestuur & organisatie

Showteam wordt gesteund door dagelijks bestuur en een aantal fantastische vrijwilligers.

Lid worden

Wanneer je op zoek bent naar een kleinschalige vereniging waar je mag zijn wie je bent, dan ben je bij Majoba op de juiste plek.

Sponsor worden?

Majorettevereniging Majoba uit Schoonebeek bestaat uit allemaal vrijwilligers. We willen de sport graag toegankelijk houden voor iedereen, waardoor het geweldig is als we bijdrages ontvangen om onze doelstelling te realiseren.

Hoe het allemaal begon…

Eind 2009 zocht ik, Minetta Schonewille, een nieuwe uitdaging. Ik merkte dat de majorettes een oubollig imago hadden gekregen en er steeds minder kinderen kozen voor deze tak van show en dans.
Iets wat ik erg jammer vond want show en dans hadden voor veel leuke momenten in mijn leven gezorgd.

Zelf begon ik als zesjarige als majorette bij de drumband de Woodpeckers in Barger-Compascuum en werd dansmarieke van carnavalsvereniging het Stiekelzwien. Heel wat jaren nam ik deel aan de straatoptredens tijdens allerlei feestelijke evenementen en dansmariekesconcoursen.

Door omstandigheden had onze vereniging tijdelijk geen instructrice en ontdekte ik (en mijn medeleden), dat het maken en uitlessen van shows iets was wat ik in de vingers had. Zo kwam het dat ik van mijn 12de tot mijn 30ste  les gaf bij de dansmariekes, maar doordat ik verhuisde naar Coevorden moest ik helaas mijn werkzaamheden bij het Stiekelzwien beëindigen.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, ik richtte samen met een oud majorette van een andere vereniging een nieuwe majorettegroep op in Coevorden, iets waar ik ook heel veel jaren met plezier heb gewerkt. Toen ik naar Schoonebeek verhuisde kwam ik via mijn kinderen in contact met muziekvereniging de Bazuin daar heb ik ruim 20 jaar heel veel tijd gestoken in de begeleiding van de majorettes….

Maar terug naar eind 2009…… er moest iets gebeuren om het imago van het majorettes op te krikken. Samen met een medebegeleidster ging ik aan het brainstormen en zo ontstond na een tijd het idee om een majorettevereniging op te richten dat niet afhankelijk was en rekening moest houden met de wensen van een drumband en/of fanfarekorps.

De muziekkeuze moest geüpdatet worden, zo werd het idee geboren om eigentijdse muziek af te spelen via een muziekinstallatie die op een bakfiets vervoert zou worden.

Er werd heel veel werk verzet wat betreft kleding, oefenruimte, financiële zaken, administratieve zaken en natuurlijk maken van shows door onze instructrice Paulien. En op 21 maart 2010 werd majorettevereniging Majoba Schoonebeek opgericht!

En onze formule was een schot in de roos. Inmiddels zijn we vele optredens verder en kan ik zeggen dat ik trots ben wat we als Majoba familie met elkaar hebben bereikt. We hebben op vele plaatsen in het land opgetreden en onze leden hebben heel veel plezier in het aanleren en uitvoeren van de shows.

Hierboven heb ik het over de Majobafamilie, en dat is ook iets wat ik heel bijzonder vind bij onze vereniging. Niet alleen de leden maar ook hun gezinsleden zijn nauw betrokken bij de werkzaamheden binnen de vereniging.

Samen hebben we show en majoretteteam Majoba de unieke vereniging gemaakt waar ik super trots op ben.

Minetta Schonewille | oprichtster, secretaris en vice-voorzitter

Meld je aan voor een gratis proeftraining!