Teams & Training

Teams & Training

Majoba traint elke woensdagavond.
De jeugd leden trainen van 18.00 uur tot 18.45 uur in Basisschool OBS de Iemenhof, Spanjaardspad 86, te Schoonebeek
En de overige teams trainen van 19.00 uur tot 21.45 uur in Sporthal de Kampen, De Kampen 20, te Schoonebeek. (Let op: jullie/u moet door de hoofdingang naar binnen en dan door de grote zaal via de kleedkamers naar achter toe lopen naar de kleine zaal)

Teams

Majoba heeft een enthousiaste groep leden, die onderverdeeld zijn in verschillende team ingedeeld naar leeftijd en niveau:

Ukkirettes

Deze leden zijn de jongste leden van de vereniging. De leeftijd varieert van 4 tot 6 jaar. In dit team wordt veel aandacht besteed aan de basistechnieken van het majoretten. Men leert spelenderwijs om te gaan met de baton, gevoel te krijgen voor muziek en het dansen hierop. Ook zullen ze de beginselen van exercitie (manier van lopen op straat) leren. Al deze technieken worden uiteindelijk verwerkt in een show.

 

Team D

Dit team is een erg leuke, maar vooral gezellige groep meiden die enorm van dansen houden.
Zij krijgen naast de basis, meer diepgang in de verschillende technieken.
In dit team zal naast het instuderen van een eigen shows, ook veel aandacht besteed worden aan exercitie (manier van lopen op straat). Ook worden de verschillende straatshows aangeleerd, zodat ze mee kunnen lopen met de verschillende straatoptredens.
Ook zal dit team zich, met hun shows, laten zien op landelijke wedstrijden.

 

Team B - selectie team

Dit team is een combinatie van het C en A team, ook wel selectie team genoemd.
De lat wordt hier weer een beetje hoger gelegd, waarbij ze nieuwe uitdagingen niet uit de weg gaan.
Dit team is al goed op elkaar ingespeeld, wat resulteert in verschillende mooie shows, waarmee ze al goede resultaten hebben behaald op landelijke wedstrijden

 

Team A

Dit is het oudste team van de majorettes. De leeftijden variëren in dit team sterk, van 13 tot 36 jaar. Deze groep bevat een schat aan majorette ervaring, een aantal leden zijn zelfs al meer dan 25 jaar majorette. Deze groep traint al jaren met elkaar en zijn dan ook goed op elkaar ingespeeld. Deze groep heeft al meerdere eerste prijzen weten te behalen op landelijke wedstrijden

 

Team E - recreatief team

Naast bovenstaande teams, is er bij Majoba ook nog ruimte voor een recreatief team. Dit team bestaat uit volwassenen, nieuwe (oud) leden. Dit team zal met name als showteam te zien zijn in combinatie met andere teams. Deze majorettes zullen deelnemen aan demoshows. Er wordt in deze verschillende shows onder andere gebruikt gemaakt van de baton, vlag en andere attributen.

 

Solo

Naast de standaard team indeling, hebben een aantal majorettes ook een eigen soloshow. Met deze show kunnen ze naar intern solistenconcoursen en naar landelijke wedstrijden gaan

 

Overig

Daarnaast loopt iedereen mee op straat wanneer men de straatshows en de technieken beheerst.
We maken gebruik van een baton (majorettestok), maar ook van lichtbatons (een baton voor in het donker), vlaggen en andere attributen.

Proefles

Heb je zin om een keer mee te trainen om te kijken of majorette iets voor jouw is, vul dan snel het contactformulier in.

Volg ons op Facebook

Erkend leerbedrijf

Majoba is een erkend leerbedrijf, dus ook voor een stageplaats ben je van harte welkom bij Majorettevereniging Majoba uit Schoonebeek.


Contactinformatie

Telefoon: 0524-532853
Email: info@majobaschoonebeek.nl

Contactformulier

Back to top