Studieweekend 2015

Studieweekend 2015.

De kapitein had het schip aangemeerd in Nieuw Moscou en nadat alle piraten aan boord waren gestapt kon de schuit uitvaren.

 

 

Studieweekend 2015.

 

De kapitein had het schip aangemeerd in Nieuw Moscou en nadat alle piraten aan boord waren gestapt kon de schuit uitvaren.De weersverwachting beloofde een ruige vaart. De piraten werden overvallen door zeerovers die uit waren op goudstaven. Enkele piraten gaven zich al snel over al bleven er ook piraten vechten voor wat ze waard waren. Zij gaven zich niet gewonnen. Dreigende luchten rondom zorgden voor tijdelijke verlichting en aangemeerd aan het eiland zorgde het kampvuur voor extra warmte en gezelligheid. Tijd voor stoere verhalen en wat neem je allemaal mee. Na een korte nachtrust was het tijd voor een echt piraten ontbijt. Na de magen gevuld te hebben en de laatste slaap uit de ogen te hebben gewreven was het volle bak voor de piraten. De cateringpiraten zorgen dat alles weer op orde werd gebracht en de andere piraten werden gesommeerd de batons uit het ruim te halen. Oefenen voor de nieuwe show.  

Piraten memory zorgde er voor dat de hersenen aan het werk werden gezet. Opvallend was dat de piraten niet zo heel nieuwsgierig waren. Al geruime tijd lag er flessenpost op het eiland. Piraten hebben er bij gestaan, er naar gekeken maar actie ondernemen dat deden ze niet. Een klein piraatje was uiteindelijk dapper genoeg om de schatkaart uit de fles te halen en op zoek te gaan naar de schat. Keurig werd de schat vervolgens bij de kapitein gebracht waarop de kapitein de schatkist opende. Een cadeau zat er in. De kleine piraat kreeg de keuze om het cadeau weg te geven aan iemand anders of te houden  maar dan moest de kleine piraat het wel gebruiken. De kleine piraat koos dapper om het cadeau te houden. Oei oei spannend hoor. Vervolgens was het tijd voor actie. De kapitein vond dat er gewerkt moest worden aan samenwerking. Met kleine plankjes moest een parcours afgelegd worden waarbij steeds een plankje doorgegeven moest worden naar voren waarop dan weer kon worden gestapt. Aan het eind stond kleine piraat met haar cadeau. Het watersponzen spel. Kleine piraat moest haar cadeau, een plaat waar haar hoofd door heen kon, voor haar houden en de andere piraten moesten van een afstand met natte sponzen gooien. Wat een geluk had kleine piraat. Geen voltreffers, slechts een schampschot overkwam haar.  De kleinste piraten werden door hun ouders weer van boord gehaald om uit te rusten voor de start van het nieuwe schooljaar. Ondertussen kwamen de berichten de kajuit binnen over noodweer in Nederland. Onze kapitein wist de schuit gelukkig tussen de buien door te varen. De zondag stond in het tekenen van oefenen en boten veroveren. En zoals het hoort kregen de piraten toch een nat pak. Wat een water kwam er van boven. De kapitein kan terug kijken op een geslaagd studieweekend van Majoba. Er is een prachtige nieuwe show in wording, de leden zijn enthousiast en vol goede moed starten wij het nieuwe Majoba seizoen. U zult ons weer regelmatig tegen komen in en rondom Schoonebeek. Niet als piraat maar weer gewoon als majorette.

 

Volg ons op Facebook

Erkend leerbedrijf

Majoba is een erkend leerbedrijf, dus ook voor een stageplaats ben je van harte welkom bij Majorettevereniging Majoba uit Schoonebeek.


Contactinformatie

Telefoon: 0524-532853
Email: info@majobaschoonebeek.nl

Contactformulier

Back to top