Sponsorenverslag 2013

Via dit verslag willen wij u een impressie, wat Majoba mede dankzij uw steun weer heeft bereikt……

De Majoba werd uitgebreid met een groep ukkirettes, dit zijn de jongste leden van de vereniging (4 tot ongeveer 6 jaar) Zij leren spelenderwijs luisteren naar muziek en ritme en maken ook showtjes op muziek , die deze leeftijdsgroep aanspreekt.

Onze instructrice; Paulien Schonewille, is begonnen met het “opleiden” van een assistent instructrice, dit om in de toekomst ook zeker te zijn van een enthousiaste instructrice voor onze leden.

Dit jaar was Majoba ook weer het leerbedrijf voor 2 stagiaires.

In december hebben we traditie getrouw eigengemaakte snert uitgedeeld aan bewoners van de Gloep en de Kooikerlaan. Dit werd weer enthousiast ontvangen. Tijdens de komende feestdagen gaan we de bewoners van de Bentepol en de Anloop verrassen met snert en een aantal optredens:

Begin 2013 is Majoba druk met het carnaval
Majoba  heeft voor dit jaar ook weer een thema gekozen namelijk: Majoba steelt de show en de volggroep  draagt het thema: en wij showen de steel.
Op de bakfiets wordt een heksenketel gemaakt met een vernevelaar.
We hebben prachtige heksenkleding gekocht voor de volggroep en de majorettes gaan gekleed in een soort boevenpak met daaroverheen een slipjas.
We lopen dit jaar weer in Tubbergen mee met de verlichte optocht en daarnaast lopen we in Barger Oosterveld en in Bargercompascuum nemen we zelfs deel aan 2 optredens. De knaller is de Rosenmontag optocht in deze plaats mede door de opnames die RTV Drenthe van dit gebeuren maakt. Na afloop krijgen we veel positieve reacties  op ons optreden, die regelmatig voorbij kwam in de uitzendingen van RTV Drenthe.

Op  20 maart  2013 doen we weer een rondgang door het dorp ter ere van ons 3 jarig bestaan. We lopen deze keer via de Leite en de Kampen.

25 mei staan we met een infostand op de voorjaarsmarkt.
We hebben een mooie foto van Majoba voorzien van luikjes waarachter bedragen staan. Mensen kunnen de vakjes openen en moeten het bedrag dat achter het luikje te voorschijn komt aan Majoba doneren.
Verder verspreiden we info folders en doen we het varkentjes krassen.

De site heeft een metamorfose ondergaan en is weer in de lucht, maar ook in de toekomst zal de site nog aangepast te worden, zodat we het up to date kunnen maken en houden….

En er wordt hard gewerkt om de bakfiets, ons korps, te verfraaien.
We geven ook nog enkele serenade van een paar jubilea.

Op 16 augustus vertrekken we met de majorettes naar Nieuw Moscou voor een studieweekend.
Naast het oefenen voor de komende optredens was er natuurlijk ook voldoende ruimte voor ontspanning, zoals een speurtocht, barbecue en teamspelletjes.
We kunnen terug kijken op een leerzaam en super gezellig weekend.


28 augustus was het weer tijd voor een markt; de zandstrooimarkt.
Helaas kon de geplande demonstratie, die we deze keer wilden geven op het laatste moment niet doorgaan in verband met onvoldoende ruimte.
De bezoekers van de markt konden bij onze kraam de prijs van een boodschappen pakket raden en touwtje trekken.
En er was nog meer in Augustus, want op de laatste dag van deze maand was het tijd voor de boortoren wandeltocht.
Majoba kwam op het idee om een zinvolle invulling te geven aan deze tocht en besloot de Anloop te bellen om te vragen of er misschien bewoners van dit verzorgingstehuis mee zouden willen al dan niet in rolstoel. Ze waren erg verbaast , maar vonden het een leuk idee. 4 Bewoners gingen dit jaar met ons mee en genoten met volle teugen. Uit betrouwbare bron hebben we gehoord dat er nog lang over is nagepraat en dat er al meerdere mensen zich opgegeven hebben om volgend jaar ook met ons mee te doen tijdens deze dorpsactiviteit.

Vanaf half september oefent Majoba in de Kampen, omdat de Kerfjes zal worden gesloopt.

14 september deden we mee aan het bloemencorso in Elim.

Wilma Koops, onze voorzitter, gaf te kennen Majoba te moeten verlaten wegens privéomstandigheden. We moesten dus opzoek naar een nieuwe voorzitter, deze hebben we gevonden in Nadine Eefting.

In oktober 2013 deed Majoba mee aan de streetparade in Siddeburen en behaalden daar de eerste plaats met 80.3 punten!
Naast het deelnemen aan wedstrijden in de zaal zijn de streetparades een onderdeel van het majoretten  waarop Majoba zich in de toekomst meer wil gaan richten.

Ook waren de Majoba’s te zien tijdens Kunst in de Kas in Erica.

Momenteel wordt er o.a. weer druk geoefend voor carnaval 2014. Dit belooft weer een gezellige, verrassende happening te worden., maar daarover later meer. Houd de flyers in het dorp en de site in de gaten.

U leest wel Majoba blijft in beweging!

Volg ons op Facebook

Erkend leerbedrijf

Majoba is een erkend leerbedrijf, dus ook voor een stageplaats ben je van harte welkom bij Majorettevereniging Majoba uit Schoonebeek.


Contactinformatie

Telefoon: 0524-532853
Email: info@majobaschoonebeek.nl

Contactformulier

Back to top